CORONA krisen - få et overblik her

Nyheder

covid-19.jpg
Initiativ til ny låneordning

Regeringen har taget initiativ til en ny låneordning for små- og mellemstore virksomheder.

 

UDBETALING AF INDBETALT MOMS TIL SMÅ- OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER SAMT INDBETALT LØNSUMSAFGIFT TIL VISSE VIRKSOMHEDER SOM ET RENTEFRIT LÅN

 

Lånet baseres på den seneste momsindbetaling (2. marts) samt indbetaling af af lønsumsafgiftsbetaling efter metode 4 (fx tandlæger, ergoterapeuter, vognmænd, herunder taxa, mv.)

 

 Med henblik på at styrke små og mellemstore virksomheders likviditet foreslår regeringen:

 

  • At små og mellemstore virksomheder, der den 2. marts 2020 har indbetalt moms for hhv. andet halvår og fjerde kvartal 2019 får mulighed for at få udbetalt beløbet igen som et rentefrit lån.

 

  • At lønsumsafgift, som såkaldte metode 4-virksomheder (fx tandlæger, ergoterapeuter, vognmænd, herunder taxa, mv.) har indbetalt for 1. kvartal 2020 med frist den 15. april 2020 samt en ¼ af lønsumsafgiften for overskud for indkomståret 2019 (svarende til en skønnet kvartalsmæssig andel), kan udbetales som et rentefrit lån.

 

Der kan anmodes om udbetaling af beløbet fra forventeligt den 1. maj til og med den 15. juni 2020. Ikrafttrædelse den 1. maj forudsætter forudgående lovgivning samt systemtilretning. Lånet skal tilbagebetales den 1. april 2021.

 

Læs mere på Finansministeriet

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs blot hende

Ok